Annapurna, Himalaja, kuva TG

maanantai 4. lokakuuta 2010

Pois Delhistä ja äkkiä




Tiesittekö muuten, että Delhi on tällä hetkellä maailman napa? Täällä pidetään Commonwealth kisat, eli kansojenyhteisön yleisurheilukipailut. Intialaiset käy kuumana. He ovat loistavia organisoijia omasta mielestään. Avajaiset olivat mahtava spektaakkeli kaikkien mielestä. Tosin useat ulkomailta tulleet osallistujat eivät päässeet koskaan Nehrustadikalle valtavan liikennekaaoksen johdosta. Mutta antanemme sen anteeksi, koska Delhin metroa on uudistettu kisojen takia. Ja metro on oikeasti täällä liikkumisen pelastus - siellä on viileää ja se on nopea ja erityisesti siksi, että meille naisille on ihan oma vaunu, jossa on aina tilaa ja pikku-ukot kurkistelevat naisten puolelle täpötäydestä osastostaan ja tosi kaukaa.
Teillä Euroopassa on kuulemma hirveä terroriuhka. Tuntuu pikkujutulta täältä käsin. Kaikilla metroasemilla on turvatarkastukset ja sotilasjoukot vahtivat jokaista asemaa aseet laukaisuvalmiina ja he hypäävät välillä juniinkin.



Luotiliivit pitää.

Olemme oppineet käyttämään metroa sujuvasti. Kun tulemme junalla asemalle, hyppäämme autoriksaan ja se vie meidät perille pilkkahintaan. Tosin ensimmäisenä päivänä 10 rupian matka maksoi meille 300 rupiaa. Mutta oppirahathan on maksettava. Tänään sikhiriksakuski vei meidät turbaani tutisten sikhien pyhimpään paikkaan Delhissä. Ja sikhitemppeliin tutustuminen oli hieno elämys.

Singhien uintireissu kacchat jalassa

Sikhimiehet eli singhit eli leijonat ovat vaikuttava näky ja siis ilo silmälle pikku-ukkojen joukossa. Emme tosin tienneet, että joulupukkikin on sikhi.


Olimme tänään ensimmäistä kertaa tasokkaassa ravintolassa Lodi Gardenissa.
Ruoka oli eurooppalaista tyyliltään. Ravintola sijaitsi Delhin ihanimman puutarhan kätköissä.

Lodi Garden Restaurant

Olemme usean päivän ajan ihmetelleet, kun täällä Delhissä on ollut vähemmän kerjäläisiä kuin Helsingissä. Aamulehdestä luimme tänään, että poliisit olivat pakanneet 40 000 kerjäläistä junaan, jonka määränpää oli tuntematon. Missähän päin Intiaa törmäämme heihin?


Asunnot ovat jääneet tyhjiksi

Huomenna Nepaliin, ihanaa!!! Neljä päivää Delhissä on liikaa. Tämä on ollut juuri niin kauhea paikka, kuin kaikki ovat varoittaneet, eikä täällä ole edes mitään ostettavaa. Useimmat kaupat ovat aina kiinni. Silkkejä ei näy missään. Samoissa vaatteissa kuljemme kaiket päivät.
Aamulla menemme hyvissä ajoin Indira Gandhin lentokentälle ostoksille.

8 kommenttia:

  1. Juuri Bukarestista ja muualtakin Romaniasta tulleena voisin todeta, että sieltä ei ainakaan kaikki kerjäläiset ole vielä lähteneet Suomeen.

    Näyttää siltä, että Kansainyhteisön kisoissa menee kaikki persiilleen, mutta niinhän se joskus käy - paremmissakin piireissä.

    Antoisaa matkaa teille. Toivottavasti korkeuskammo ei vaivaa.

    VastaaPoista
  2. Aikamoista katukuvaa välittyy valokuvista. Mutta tuo temppelin alue ja ravintola vaikuttaa varsin hienolta. Kiva, että pääsette jatkamaan eteenpäin. Toivottavasti Nepalissa riittää nähtävää!

    Titta

    VastaaPoista
  3. Vaikka aika järkyltä näyttää katukuva, niin lämpö kelpaisi minulle. Onko papu sopinut vatsalle?

    Japania myöten terroriuhasta varoitellaan Eurooppaan menijöitä, mutta ei meitä rohkeita suomalaisia.

    Toivottavasti Nepalista löytyy myös ostettavaa upeiden maisemien lisäksi. Hyvää matkan jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Heippa,
    selvyyden vuoksi paljastakaa, että onko nyt sitten niin, että Teresa kuvaa (kuvista päätellen, kun siellä Intiassa on vain Jasmiina) ja Jasmiina taas kirjoittaa, vai kuis on?

    kysyy epätietoinen Sirkka L

    VastaaPoista
  5. Papu ja muut pöperöt ovat sopineet vatsalle oikein hyvin. Huraa probiooteille! Etenkin lammas on täällä herkullista
    Kaupungilla kulkiessa meillä on sellainen jako, että äiti kantaa kameran ja rahat ja minä kaiken muun, niin se taitaa olla tuo äiti-Teresa, joka siihen kameraan useimmin tarttuupi. Teksti kirjoitetaan yhdessä, ja siinä esiintyy hauskoja kaskuja, joita täällä jatkuvasti viljelemme, tietysti pienen sensuurin jälkeen.

    VastaaPoista
  6. Onnellisesti perillä Himalajan juurella. Istutaan meidän sisäpihalla ja juodaan HERKULLISTA olutta (intiassa se maistui simalle).

    VastaaPoista
  7. Tuntuu, että olette sopeutuneet hyvin, olette kuin kalat vedessä.Hyvä ruoan lisäksi nauttikaahan nesteitä tarpeeksi.
    Turvallista matkaa Nepaliin.
    Tällä käydään edelleen rasvasotaa, kovat vastaan pehmeät.
    Terv. Sirkka N.

    VastaaPoista
  8. Mahtavalta kuulostaa! Laittakaahan kuvia Nepalista ja Himalajasta kunhan kerkiätte... Ja residenssistä kanssa! :)

    VastaaPoista