Annapurna, Himalaja, kuva TG

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Lähempänä taivasta



Ensimmäisen silkkihuivin onnellinen omistaja

Eilen lensimme Kathmandun laaksoon Himalajan juurelle. Eli HIMALAJA on bongattu!
Ensimmäisen viikon asumme super fantsussa hotellissa International Guest Housessa. Meillä on delux huone (25€/huone) ja Himalaja-näköala. Hotelli on kuin buddhalainen temppeli antiikkisine puukaiverruksineen ja sisäpihoineen, jolla nytkin juomme olutta ja päivitämme blogia. Ilma on samettisen lämmin. S-herpat ovat ihastuttavia ihmisiä, koska kaikki ihastuttavat ihmiset täällä meidän mielestä ovat S-herpoja. Käytämme tällaista koodia sherpoista, jos sattuisivat tunnistamaan itsensä puheestamme.

Näkymä partsilta, huom. Himalaja taustalla

Aloitimme Kathamandun valloituksen kuninkaalliselta aukiolta Durbar Squarelta. Kuninkaalliset on ajettu sieltä pois, mutta kunikaan paikan ovat valloittaneet maolaiset ja edelleenkin aukiolla elää kuninkaan vanha suojelija, naisellisen energian ilmentymä, lapsijumalatar Kumari Devi. Vilahduskin hänestä tuottaa onnea ja me onnelliset saimme katsoa häntä peräti puoli minuuttia! Sisäpihalla odotellessamme totesimme jumalattaren pitävän puluista ja erityisesti ilmeisesti pulunpaskasta. Turistit tosin kirkuivat inhosta pommitukseen jouduttuaan. Mutta ehkäpä jumalattaren katse korvasi kaiken kärsimyksen.

Kumarin palatsin edustalla jumalattaren odottelua

Maolaisen kommunistisen puolueen tilaisuutta kuuntelemassa

Toinen huippukohde tänään oli buddhalainen aukio, jonka reunoilla oli kouluja, peruskoulu ja useita thankamaalauskouluja. Hieroimme jo kauppoja avalokithesvarathankasta. Sen tekijä oli thankamaalarisuvusta ja myös maalauksen opettaja. No, emme nyt kuitenkaan heti ensimmäisenä päivänä ostaneet.

Koululaisia välitunnilla

Koululaiset retkellä kunikaallisella aukiolla

17 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. Kuvaavaa tekstiä. Voiko parempaa matkablogia olla :). Iloista matkaa teille reissunaiset!

    VastaaPoista
  2. Hellurei Himalajan juurelle myös Jokisivulta! Mäkin vihdoin hokasin, että pääsen reissuun teidän kanssa, mahtavaa!!! Olen siis pelkkänänä silmänä seuraamassa teidän matkaa, kiitos tästä mahdollisuudesta! Huikeita kokemuksia Teille!

    Piia

    VastaaPoista
  3. Aikas hulppeen näköinen hotellin pareveke ja upea maisema! Ilmeisesti nyt löytyi mieluinen kohde vrt. Delhi.

    terkuin, Titta

    VastaaPoista
  4. Todella kuvaavaa tekstiä kuten Sirpa kirjoitti. Tunne on kuin istuisin kanssanne partsilla tai kävelisin kuninkaallisella aukiolla.
    Upeita kokemuksia Teille mahtavan Himalajan rinteillä.
    Odotellen uusia elämyksiä
    Sirkka N.

    VastaaPoista
  5. Teresan ilmeestä päätellen Onni on löytynyt Kathmandusta, tai sitten se on vain kulutushuuman tulosta, siis ton huivin. Kaunishan se on.

    Nyt kysyisinkin täsmäkysymyksen: että aiotaanko sinne Himalajalle kohta jo vaeltaa? Mulla vipattaa menosukka jo pelkän kuvan katselusta.

    terkuin kademiellä Sirkka L

    VastaaPoista
  6. No aiotaan aiotaan. Koko ilta tässä on luettu noita trekkauskohteita ja yritetty suunnitella aikatauluja. Meillä on tilattuna buddhalaisesta luostarista majapaikka. Odottelemme vastausta sieltä. Se olisi paremminkin henkistä puolta. Mutta sen jälkeen olisi tarkoitus suunnata Pokharan upeisiin maisemiin ja siellä vaeltaa naisten vetämässä porukassa. Ja täällä Kathmandussa, siis laaksossa, voi tietysti kävellä myös. Mutta liikenne on niin kaoottista, että emme tiedä miten täältä pääsee rauhallisimmille teille. Ja sitä joogaakin pitäisi saada mahtumaan johonkin väliin.

    VastaaPoista
  7. Niin ja elefanttisafarillekin pitäis päästä tiikereitä tiiraamaan..

    VastaaPoista
  8. Siellä näyttää idylliseltä! Kauniit maisemat, Himalaja, jooga ja olut..mitä muuta sitä kaipaakaan! :)
    Täällä joogataan hieman viileämmissä merkeissä, vaikka tänään onkin ollut ihanan aurinkoinen päivä. Mutta onneksi mielessä voi matkustaa mihin vaan, teidän blogi taustalla tunnelmaa luomassa :)

    VastaaPoista
  9. Moi Taas! Onpa hyvä kuulla että Kathmandun hotelli vastaa Lonely Planetin kuvausta ja ihmiset ovat juuri niin ystävällisiä mitä dokkareista on saanut kuvan.
    Täällä on upea ruska ja viilenee hiljalleen mutta siellä taitaa tarjeta :-)

    VastaaPoista
  10. Hyvä nähdä maolaisten tiivis rintama. Alas kuningas ja sen hullut sukulaiset.. Mikäs valtiomuoto siinä maassa nyt onkaan? Ilmeisesti sissit ainakin pitää kohtuu julkisia kokouksia näin nykyään. Mutta tuokaa nyt ihmeessä hieman kapinallista vallankumouksen henkeä tänne nuorelle ja sivistymättömälle mantereellekin. Tai jos sitä voi ostaa torilta niin pussillinen tuliaisiks mulle niin pistän kirjahyllyyn näytille.

    - KG mutta ei B

    VastaaPoista
  11. Kadehdittavan hienot once in the life-time -tunnelmat, upeat kuvat. Kiirettä ei ole varmaankaan ole takaisin näihin viileneviin ja pimentyviin päiviin ja turbona kertyviin työstresseihin. Hyvää eloa sinne! -riitta v.

    VastaaPoista
  12. Mennään torilta kyseleen. Jos ei ole vielä myynnissä kapinahenkeä, niin se on: "no problem" ja jostain ilmestyy pussi, jonka voi ostaa: "very cheap, just for you madame!"

    VastaaPoista
  13. Tervehdys Hyvinkäältä!

    Kiitos tästä reissublogista.
    Innolla odotan kuvia ja tarinoita seikkailustanne. Olenkin jo jonkin aikaa taas himoinnut maailmalle ja tämä on hyvää balsamia matkakuumeeseen..

    Turvallista oloa ja avartavia kokemuksia toivotellen, Karoliina

    VastaaPoista
  14. Mukavaa olla kanssanne matkalla.
    Päivi

    VastaaPoista
  15. Onhan teillä onneksi vielä maaliskuuhun asti aikaa, että älkää buukatko aikatauluja liian tiukaksi ;) mutta kivalta kuullostaa tuo To DO lista :)

    Titta

    VastaaPoista
  16. Mekin täällä Jokipohjan perillä matkaamme maailmalla kanssanne ja Teresan ilme oli niin onnellinen silkkihuivissaan, että voin kuvitella mielessäni tuon nautinnollisen olotilan näiden vuosien odotusten jölkeen - joten nyt NAUTI ja NAUTTIKAA lopultakin ...
    Seuraamme teitä tiiviisti!

    VastaaPoista
  17. Karimille
    Maolaiset sissit on äänestetty demokraattisesti valtaan täällä Nepalissa. Siksi heillä on mahdollisuus pitää kokouksia kaikkein keskeisimmällä paikalla. Kävimme kunikaanlinnassa ja siellä pelätään rojalistien vallankaappausta. Mekin jouduimme tarkkaan ruumiin tarkastukseen ja kamerat olivat ehdottoman kielettyjä. Tosin sotilaille ei selvinnyt, että minun puhelimessa oli kamera, vaikka sitä kovin epäilivätkin, mutta kun eivät saaneet sitä auki, niin sain viedä sen sisään. Mutta kuvia en uskaltanut ottaa. Vanha kuninkaan valtaistuin sali oli yhtä surrealistinen kuin Dalin teatteri. Se olisi ollut hyvä kuvata. Hullu prinssihän tappoi hela familjen. Nepalilaiset, niinkuin mekin menimme sinne tietysti uteliana katsomaan, että missä se nyt sitten oli tapahtunut. Mutta voi, se osa palatsia oli purettu pois. Kivijalka ja pohjapiirros oli vain jäljellä. Pohjapiirrokseen oli merkitty, missä kukan kunikaan perheestä oli kuollut ja nepalilaisten sormet olivat kuluttaneet puhki ne pisteet pohjapiirroksessa. Kiitos maolaisten, mekin voimme turisteina täällä turvallisesti nyt kuljeskella.

    VastaaPoista