Annapurna, Himalaja, kuva TG

lauantai 2. lokakuuta 2010

Tööt tööt täältä tullaan








Jasmiina kävelemässä kohti Intian porttia 2.10.2010

Lento sujui loistavasti Air Francen siivillä. Euroopan taaksejäämiselle meille tarjottiin sampanjaa muovimukeista. Kaikki tavaratkin löysivät tiensä Delhiin. Lentoasemalla meitä odotti avulias hotellin chaffeur, eli kuski, joka tööttäili kaikille autoille varmuuden vuoksi. Rekkojen perässä kyllä aina oikein lukee, että horn please!


Kotikulmilla

Päätimme varata vähän paremman hotellin, varmistaaksemme pehmeän laskun tähän eksoottiseen kulttuuriin ja tällaisille kulmille päädyimme! Lentokentältä yöllä saapuessamme vastassa oli kymmenen laihaa koiraa ja portsari, jonka hihassa luki superman! Ja totisesti nämä intialiset miehet ovat kaikki supereita! Mitä tahansa pitää tehdä, niin se vaatii aina useamman kuin kaksi miestä ja rutkasti aikaa. Aamiastarjoilussa syöjiä oli neljä ja tarjoilijoita, kokkeja, avustajia, kattilankannen nostajia oli ainakin kuusi. Huoneeseemme ei tullut lämmintä vettä, koska pistoke oli isompi kuin pistorasia. Ukkelit lupasivat, että saamme seuraavana päivänä uuden huoneen. Mutta huh, kun se oli vaikeata. Loppujen lopuksi hotel manager sai sähkömiehen helpommin paikalle vaihtamaan pistokekotelon kuin järjestymään meille uuden huoneen.Äsken juuri hän kävi lupaamassa meille talon juuri remontoidun huoneen, kunhan vaan Jasmiina ei olisi vihainen! Jasmiina nimittäin antoi kuulua...

Shivan maailmanluomistanssi

Tänään täällä oli kansallinen juhlapäivä, Mahatma Gandhin, bapun, syntymäpäivä. Kaikki olivat juhlimassa sitä jossakin, koska melkein joka paikka oli kiinni. Onneksi Delhin ja koko Intian paras museo, kansallismuseo oli auki ja näimme heti Intian suurimmat aarteet. Jopa Buddhan pyhäinjäännökset. Alla oli ystävällinen pyyntö, jossa toivottiin, ettei niille uhrata.

Ja dahlia lounaaksi ja dahlia illalliseksi, eli papua napaan!


11 kommenttia:

  1. Ihana päästä näin mukaan matkalle, kiitos!
    Vanha intialainen ystäväni aina sanoi: "Don´t worry, be happy!"

    Marja

    VastaaPoista
  2. Eipä ole intialainen palvelukulttuuri muuttunut 20 vuoteen ;). Nauttikaa :D

    VastaaPoista
  3. MOi,
    olipa hyvä kuulla että matka sujui hyvin, sillä pitihän mun sitä teidän koneenvaihtoa ja matkatavaroiden ehtimisestä koneeseen jännätä, vaikka se ei mitään autakaan.
    Kuulostaa siltä, että Jasmiinan tempperamentille saattaa olla vielä käyttöä matkanne aikana.
    Tää matkablogi on superjuttu ! Loistavaa kuulla tuoreeltaan teidän kuulumiset.

    VastaaPoista
  4. On se maailma pieni, kun eilenaamulla tekstarilla sain viestin, että olette koneessa ja nyt jo katselen kuvia ja kommentteja teistä siellä toisella puolella palloa. Hienoa, että lento sujui ongelmitta ja nyt jos juhlitte intialaisten mukana. Hyvä, Jasmiina, niin sitä pitää! Meikäläinen kerää täällä koeviikon/uuden jakson/EU-raporttien kiireessä höyryä päähänsä, jonka voi sitten päästää Pietarissa ulos, jos jokin ei siellä suju! Sanommeko lippalakki-Koistiselle teiltä terveisiä? :).

    VastaaPoista
  5. Heipsis vaan täältä sumuisesta Suomesta!
    Mukava, että matka meni hyvin ja ootte ehjinä perillä!
    Ja niinkuin Minnakin kirjoitti, erikoista nähdä jo nyt kuvista, kun te siellä paikan päällä seikkailette :)
    "..kunhan vaan Jasmiina ei olisi vihainen!"
    :D
    Mukavaa päivää, terveisiä pyhille lehmille!

    VastaaPoista
  6. Kiitos viesteistä, hauska kuulla myös mitä siellä sumuisilla takamailla tapahtuu!:D
    Lisätkäähän vielä nimi, kun kommentoitte, niin tiedetään että ketä siellä jännittää.
    P.s. meidän lisäks eka pyhä lehmä bongattu, ouuuujea!
    P.p.s. ja paljon terveisiä lippalakki-Koistiselle

    VastaaPoista
  7. Heippa tytöt,

    iloisestihan siellä menee! Tätä menoa tullaan kaikki perässä; täällä ei nimittäin juoksentele ainuttakaan miestä, vaikka kaikki paikat vaatis korjausta!
    terv. Sirkka

    VastaaPoista
  8. Vai että nimettömänä ei saisi kirjoitella. :-)Olin aivan varma että arvaatte kuka on kiinnostunut denguekuumetilanteesta ja stressaa teidän koneenvaihtoa ja reppujen matkustelua :-)
    Kun tälle anonyymille tänne Espoosen on tullut kaksi outoa samanlaista kirjaa jotka kertovat jostain ihan omituisista jutuista Intiassa :-) niin muistattehan lähettää mulle sen postilokeron numeron ja osoitteen Delhiin ennen siirtymistä Nepalin maisemiin.
    t.Taina

    VastaaPoista
  9. Upeaa matkata Intiassa näin teidän välityksellänne. Onpa matkaa Intian portille. Kaikkeen sitä tottuu, kun usein tapahtuu. Pian moni juttu on aivan pikkujuttu. Papu on varsin terveellistä, inkivääriä ohessa, niin ei pitäis tulla ilmavaivoja eli pierettää.
    Joko olette jooganneet?
    terv. Sirkka N.

    VastaaPoista
  10. Upeeta, että eka pyhä lehmäkin ilmaantui!
    Hauskaa matkaa kohti Nepalia! :)

    VastaaPoista
  11. Tänään aurinkoinen syysamu meillä, teillä lienee matka eteenpäin ja kohta saamme ensikommentit uudesta kohteesta. Mielenkkiinnolla ja suurella odotuksella olemme matkassa mukana ja jakamassa kokemuksianne . Olette hyvin valmistautuneet, joten voimme matkata turvallisesti.
    Hyvää matkanjatkoa. pirkko ja ilpo

    VastaaPoista