Annapurna, Himalaja, kuva TG

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

HAPPY HOLI 20.3.2011



Holi on kesän tulon juhla. Sitä vietetään täysikuun aikaan. Meillä Suomessa on samaan aikaan kevätpäivän seisaus. En tiedä osuuko nämä muinakin vuosina kohdakkain. Holin aattoiltana poltetaan majstångin näköisiä hökötyksiä. Niissä on paljon heinää, että tulee komeat savut. Seuraava päivä on väripäivä. Kadulle jos uskaltaudut menemään, niin varmasti värjäännyt. Miehet olivat selvästi innostuneempia näistä värileikeistä kuin naiset. 

Aattoillan juhlintaa Udaipurissa Jagdish-temppelin edustalla









City-palatsin nuotio palaa






Ilmeisesti talot eivät ole täällä syttyvää ainesta, kun nuotioita poltettiin pienillä kujilla talojen välissä.




Kaduilla huudellaan HAPPY HOLI ja halataan ja levitetään toisen naamaan väriä.
Ei voinut muuta kuin nauraa, koska KAIKKI oli niin hauskan näköisiä.











Tää pappa istuskelee näillä rappusilla joka päivä. Tänään vain hiukan värikkäämpänä.

























Holi cow






































































Ja näitä kuvia riittää. Lähdin tälle matkalle odottaen löytäväni uusia värejä. Nyt olen päässyt värikylpyyn. Kokemus oli yksi matkan huipuista.  

Kuvasin parisataa kuvaa parissa tunnissa niin, että kamera oli muovipussissa. Tähtäimestä katsominen oli melko vaikeaa. Monet otokset on sattuman kauppaa. Sommitella ei kerinnyt. Onneksi kuvia on helppo rajata tietokoneella. Tuntuu, että onnistuin kuvaamaan matkan parhaat otokset, vaikka siltä tuntuu melkein aina uusien kuvien jälkeen.

Matkaa on jäljellä puolitoista viikkoa. Huomenna lähden Mont Abuun. Udaipur on ollut huikaiseva kokemus!

9 kommenttia:

  1. Kiitos väreistä! Täällä kotosuomessa alkaa valkoinen jo kyllästyttää.... :)

    t.Annemaria

    VastaaPoista
  2. kerrassaan lumoavia otoksia!tuokin aivan mahtava missä värijauhetta juuri heitetään ilmaan!
    marika

    VastaaPoista
  3. On ihanaa, että loppuun asti uusia ja aina mahtavampia kokemuksia löydät. Vaikka se sokeri pohjalla on jo usein tainnut tulla maistettua, niin nytkin väririemu taas yllätti uudelleen. Mitä kaikkea ehdit puolessatoista viikossa vielä kokeakaan! Ovat suomalaiset penkkarit vähän tylsiä, kun vaan huulipunalla abit nuorempiensa naamoja suttaavat. Näistä kuvista heidän pitäisi oppia ottaa. Tosin pigmenttijauhe ei ehkä olisi kovin hyvä idea sisätiloissa. Olit sitten Shrekinkin perheineen moottoripyörän päällä onnistunut kuvaamaan! :D Minä kuvasin hänet toissa viikolla vahanukkena Madame Tussaudsin kabinetissa.

    Lontoossa kukkivat jo narsissit, meillä vielä vallitsee lumi ja talvi. Tänään on ollut ihana aurinkoinen päivä. Aamulla kävin Liekovedellä hiihtämässä Roismalanlahden ympäri, ja vielä iltapäivällä kiersimme saman lahden jääravirataa ympäri jalkaisin Merjan kanssa. Yo-kokeita sitten korjaamme ulkoilujen väliaikoina. Ensi lauantaina suuntana Lähte ja Tartto Etelä-Virossa eli tämän lukuvuoden viimeinen Comenius-matka.

    Mahtavaa matkaa sinulle edelleen!

    VastaaPoista
  4. MÄ tahdon kanssa noi värit naamaan!
    t. Sirkka L-P:sta

    VastaaPoista
  5. Todella upeita värejä.Eräänä päivänä katsellessani katukuvaa piskuisessa Vammalassa ajattelin, että miksi melkein kaikki kulkevat niin synkän värisissä vaatteissa. Mielikin siinä synkkenee.
    Mitähän ihmeellisyyksiä vielä kohtaatkaan?
    Jos ei väriä naamaan, niin ainakin piristävää päälle.
    Ilmoittauduin juuri kansainvälisesti tunnetun jooganopettajan, Donna Farhin Hesassa pidettävälle intensiivikurssille( 5 pv ) syyskuussa.
    Terveisin Sirkka Sastamalasta

    VastaaPoista
  6. Todella upeita kuvia! Sähän voit perustaa oman Intia näyttelyn valokuvista. Näissä kaikissa kuvissa on ajatus mukana, ei mitään perus turistikuvia ;)

    Suomeen tulo lähestyy.. Tervetuloa! :)

    Titta

    VastaaPoista
  7. Happy Holi!

    Vähän vaikuttaa siltä että oot järjestäny koko Holi-jutun että oisit saanu hyviä kuvia.. Mutta pakko se on usko Holiholidayihin kun löytyy Wikipediastakin http://en.wikipedia.org/wiki/Holi.. Sen kuvan olit kyllä lavastanut missä viiksivallujen profiilit ovat peräkkäin. Lavastus tai ei niin kuva on äärimmäisen holistinen ja hauskaahan tämä kokonaisvaltainen juhliminen on ehdottomasti.

    Toivottavasti olet saanut väriä naamaan nyt riittävästi, koska täällä ei juuri aurinko paistele.

    - Karim

    VastaaPoista
  8. Tervetuloa kotiin sen mahtavan kuvarepun kanssa. Taitaa Tennarin näyttely jäädä kakkoseksi.
    t. Heta

    VastaaPoista